Slik vil vi oppdatere skattesystemet! #Skatt2_0

03.07.2017 kl.23:58 i
Kampanje
Ingen kommentarer

Heisann, 

Igår kom jeg hjem fra #sommerSNU med Changemaker Norge. Og for en uke det har vært! Fylt med engasjement, inspirasjon, mange kule mennesker og masse ny kunnskap om utviklingspolitikk.

 

Et av de store høydepunktene på #SommerSNU var kampanjelanseringen. Da lanserte Politisk utvalg for gjeld og kapitalflukt (PUGK) Changemakers nye hovedtemakampanje som vi skal jobbe med i 2017-2018.

Og i kjent Changemaker-stil er den utført med høy grad av humor, kreativitet, galskap, og good politisk kunnskap. #LOL

 

Kampanjen heter #skatt2_0 Verdens viktigste oppdatering!  

SONY DSC

 

Hvorfor ønsker vi å oppdatere skattesystemet?

Dagens skattesystem er utdatert, laget i en tid der internasjonal handel og store selskaper ikke var like utbredt som i dagens samfunn.

I dag behandler vi store multinasjonale selskaper som mange små selskaper, i stedet for ett stort. Google? og Coca Cola? kan enkelt flytte penger mellom egne datterselskaper i ulike land. Sånn gjemmer de pengene sine i skatteparadiser ? land med høyt hemmelighold og lav skatt ? for å slippe unna skatten i det landet der verdiene egentlig skapes.

Tax Justice Network, anslår at hele 500 milliardar dollar i potensielle skatteinntekter forsvinner gjennom multinasjonale selskap til skatteparadis hvert år. Det rammar alle land - også Norge ? men aller mest fattige land i sør. Det er land som trenger pengene mest, for å sikre utdanning og helsetjenester til befolkningen. 

 

"Det er umulig å legge ut bilder på Instagram med et analogt kamera!"

 

Hva er løsningen?

Vi ønsker at politikerne skal jobbe for to konkrete løsninger: 

Enhetlig skattelegging -  Å se hele virksomheten under ett. Det betyr at hver bedrift dkal skatte i de landene de driver virksomhet. Dersom en kaffeprodusent produserer masse kaffe i Tanzania og selger det til Norge, vil man få en del inntekter der. det betyr at man også skal betale skatt til Tanzania, og ikke prise varene feil slik at det ser ut som man ikke har noen inntekter i landet. 

 

Innfør tiltak som hindrer skatteplanleggere i å bidra til kapitalflukt.​ Skatteplanleggere hjelper rikinger og multinasjonale selskaper med å finne metoder for å gjemme unna inntektene slik at de ikke betaler skatt. Disse planleggerne har altfor mye makt, og burde stilles til ansvar for rollen de har i å skjule milliarder som burde gått til helse og utdanning. Norske myndigheter må tette hullene i regelverket som gjør at skatteplanleggere kan hjelpe selskaper å stikke unna skatten.

 


GÅ INN PÅ OPPDATERE.NO OG KREV AT POLITIKERNE SKAL GJENNOMFØRE TILTAKENE! 

Forrige torsdag hadde vi aksjon foran Stortinget i Oslo.

V vi sang sanger om skattejuks og kapitalfluk som vi hadde lagd selv. Vi delte ut gammeldagse disketer med informasjon om kampanjen og viste fram gammeldags teknologi og folk fikk teste ut hvordan det fungerte i dag: 

 

Vi hadde også lagd egne kampaanje-T-skjorter for anledningen

SONY DSC
SONY DSC

 

Det kune med Changemakers kampanjer er også kampanje-stæsjet vi får og som vi deler ut. 

SONY DSC

SONY DSC

Rumpetaske 


SONY DSC
Disketter
SONY DSC
Sjokolade i CD-format

Ofte når vi har slike kampanje-lanseringer med aksjon, kommer det noen journalister forbi. Det ble skrevet to artikler om kampanjen senere på dagen. 

Du kan lese dem her: 

 

Vil avslutte med å si at Changemaker, Kirkens Nødhjelp og KFUK-KFUM har samarbeidet om en felleskampanje på samme tema - kapitalflukt: 

Det er en underskriftskampanje du kan skrive under på HER

 

Klart vi kan  hindre kapitalflukt!!!

Snakkes!

#kampanje #skatteparadis #kapitalflukt #ulikhet #oppdatering #changemaker #Sommerleir #engasjement #klartvikan #changemaker #kirkensnødhjelp #kfukfum #rønningenfhs

Snakkes

Ingen kommentarer

Legg igjen kommentarSnuVerden

Følg meg

Follow

SnuVerden

23, Hvaler

Heisann! Mitt navn er Tone og her vil jeg dele mine opplevelser og erfaringer fra utvekslingsprogrammet Communication for Change og andre ting som engasjerer meg. Jeg ønsker å inspirere og engasjere andre til å gjøre verden til et bedre sted, og vise at man samtidig kan ha det gøy! E-post: tone.s.j@hotmail.com

hits